Magyar Vitorlás Szövetség
Biztosításkötés Magyar Vitorlás Szövetség tagoknak

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ

A Kikötő vízi jármű felelősségbiztosítás termék vízi jármű (vitorlás vagy motoros hajó) birtoklásával vagy használatával okozott károkra nyújt fedezetet. A megkötött felelősségbiztosítás keretében a biztosító a vízi jármű üzemeltetése során másnak okozott személyi sérüléses és szerződésen kívüli dologi kár miatti kártérítési kötelezettség alól mentesíti a biztosítottat. A biztosítás köthető határozatlan időtartamra, amely egy év után évfordulóra felmondható legalább harminc nappal az évforduló előtt, vagy határozott időtartamra is. A jelen feltételek szerint megkötött felelősségbiztosítás vitorlások esetében kiterjed versenyzés kockázataira is és alapvetően Magyarország területi hatályra szól, de pótdíj ellenében kiterjeszthető Európa területére is. Igény esetén a felelősségbiztosítás kiterjeszthető bérbeadás tevékenységre pótdíj ellenében, valamint kiegészíthető balesetbiztosítással is. A biztosítás részleteit és pontos feltételeit az alább letölthető dokumentumok tartalmazzák!

A szerződéskötés lépései:

  1. Regisztráció, meglévő regisztráció esetén Belépés
  2. Díjkalkuláció a hajó és a biztosítás főbb adatai alapján
  3. A szerződő és biztosított adatainak megadása
  4. Nyilatkozatok és az alkuszi megbízás megadása
  5. Bankkártyás fizetés
  6. E-mail értesítés a biztosítás megkötéséről, valamint a biztosítási szerződés dokumentumainak megküldése az ügyfél részére

A biztosításkötés során több lehetőség is a szerződő rendelkezésére áll ahhoz, hogy az adatok elektronikus rögzítése során felmerülő hibákat szerződési jognyilatkozatának megtételét megelőzően kijavíthassa. Ezek közé tartozik a bevitelkor a böngészőprogram visszaléptetése, illetve a bevitt adatok ellenőrzésre felkínálása, majd a javítási lehetőség azonnali biztosítása.