Magyar Vitorlás Szövetség
Biztosításkötés Magyar Vitorlás Szövetség tagoknak

Gyakran ismételt kérdések

Ha a vízi jármű üzemeltetése során másnak okoz személyi sérüléses vagy szerződésen kívüli dologi kárt, akkor a biztosító a feltételek szerint megtéríti az okozott kárt a károsult részére. A szerződésre vonatkozó feltételeket itt éri el: https://hajobiztositasok.hu/termektajekoztato
Kizárólag MVSZ-tagsággal rendelkező személyek, vagy szervezetek, akik vállalják a biztosítási díj megfizetését.
A vízi jármű tulajdonosa, bejegyezett üzembentartója vagy aki a vízi járművet – szerződés vagy más jogcím alapján – jogszerűen használja és a hatályos magyar jogszabályok szerint a biztosított tevékenység folytatására jogosult.
A rendszer teljesen papírmentes. A weboldalon regisztráció után érhető el a szerződéskötési lehetőség, a folyamat végén kötelezően online fizetéssel.
Szerződéskötéskor a papírmentes, online folyamat miatt csak bankkártyás fizetés lehetséges. Évfordulónál viszont bármelyik fizetési mód választható.
Öt hajótól van lehetőség flottaszerződés kötésére. Ez esetben küldje el a hajólevelek másolatát az info@hajobiztositasok.hu email címre!
Két lehetőség van, a határozatlan, illetve az egy versenyre szóló biztosítás.

A határozatlan tartam esetén 1 évi díjat kell megfizetni és évfordulókor a szerződés automatikusan megújul – amennyiben nem kerül a szerződés felmondásra, vagy a feltételekben meghatározott okok miatt meg nem szűnt.

Ha valaki csak 1 versenyre szeretne hajó felelősségbiztosítást kötni, akkor a Biztosítás tartama mezőnél az „1 versenyre szóló” részt kell a kötési folyamatban kiválasztani.
Az oldalon keresztül erre egyelőre nincs lehetőség, azonban az igényt jelezni lehet a felületen. Ez esetben az ajánlatokat e-mailben fogjuk küldeni.
Amennyiben elegendő az 50.000.000 Ft-os kártérítési limit, abban az esetben van lehetőség az oldalon keresztül a hajóbiztosítás megkötésére, de ekkor a kötési folyamatban ki kell választani a „H08 Európai hatály pótdíj”-at. Amennyiben ez a limit nem elegendő, abban az esetben jelezze az info@hajobiztositasok.hu email címen!
A bankkártyás fizetés után e-mailben küldjük el az alábbi dokumentumokat:
  • hajó felelősségbiztosítási ajánlat
  • alkuszi megbízás
  • hajó felelősségbiztosítási fedezetigazolás magyar és angol nyelven
  • MVSZ nyilatkozat felelősségbiztosítás meglétéről (Amennyiben a nyilatkozatnak megfelelő a limit.)
Mivel az oldal az MVSZ tagok részére jött létre, ezért a vitorlásokra csak versenyfedezettel lehet hajó biztosítási szerződést kötni. Motoros kishajókra – ahol a cél a minél nagyobb sebesség elérése - versenykiterjesztéssel nem lehet hajóbiztosítást kötni.
Hívja a +36 70 321 7346–os telefonszámot, vagy írjon az info@hajobiztositasok.hu email címre!