A hajóra fizetendő CASCO díját alapvetően a haj, valamint a motor típusa, nagysága, értéke és a hajón található felszerelés összértéke alapján határozzák meg a Biztosítók.

.

pharmacy

A hajó CASCO biztosítások esetében három féle kárcsoportot különböztetünk meg. Az elemi károkat, a töréskárokat és az egyéb károkat (pl.:lopás). A viharkár az elemi károk közé tartozik, így javaslatunk szerint ez az alapvető védelem, amellyel minden hajónak rendelkeznie kell. Ezen felül speciális modulokat természetesen lehet a szerződésbe venni, például lopást és megfeneklést.

.

Természetesen, meglévő hajóbiztosítása díjmentes felülvizsgálatában is tudunk segíteni, ehhez Önnek ugyanúgy az oldal tetején található rövid ajánlatkérőt kell csak kitöltenie, mi pedig utána elküldjük a legolcsóbb tarifát 4 a Biztosítói ajánlat közül. A váltásban is segítséget nyújtunk, így Önnek szintén nem kell sehova befáradnia, elegendő a aláírásával hitelesíti a tőlünk postán megkapott ajánlatot!

.

Mivel 2012-re már egyre több kikötő írja ezt elő, így a tendencia hamarosan valószínűleg mindenhol ez lesz. Jelenleg viszont csak személyszállító hajóknak, áruszállító hajóknak, kompoknak, jetsky-knek és egyéb gazdasági célból üzemeltett hajóknak kötelező a felelősségbiztosítás megléte.

.

A hajó CASCO biztosítás miden esetben csak külső körülmény által, valamint nem várt és nem szándékosan bekövetkezett kockázatokra fizet, de például a megfeneklés bevehető a térítésbe amennyiben az a hajó rendeltetésszerű használata közben következett be! Ettől függetlenül bizonyos esetekben az önhibánkból történő mulasztások is téríthetőek, de ezt minden esetben személyesen és alaposan megvizsgálja a Biztosító!

.

Mindenkinek, akinek fontos a hajója épsége és biztonsága, és egy keletkezett kár esetén nem szeretne mélyen a zsebébe nyúlni! Külföldi hajózás és versenyek esetén pedig különösképpen javasolt, hiszen ilyenkor még nagyobb a kockázat!

.

A weboldalon leadott ajánlatkérés után mi akár 1-2 munkanapon belül tudunk ajánlatot adni, amelyet elfogadás után ön szintén 1-2 napon belül megköthet. A teljes átfutási idő így 5-7 nap!

.

Célszerű a gyorsaság érdekében rögtön a Biztosítóhoz fordulni, de igény esetén magától értetődően mi is segítséget nyújtunk Önnek a kárrendezésben!

.

A hajóbiztosítási szerződés mindaddig él, amíg a díjfizetés megtörténik, de minden egyes évfordulókor mi automatikusan és díjmentesen újra felülvizsgáljuk biztosítását, és ha az valahol kedvezőbb díjon érhető el, akkor erről azonnal értesítjük Önt és az átkötést is elintézzük!

.

Nem, mert az oldalunkon leadott ajánlatkérést követően mi a szerződést válaszborítékkal együtt kipostázzuk a címére, így Önnek nem kell sehova mennie, hanem elég csak az aláírt példányt visszaküldenie hozzánk!

.

Természetesen, amennyiben ezek a hajó megfelelő tárolása mellett, valóban önhibánkon kívül történtek, pl.: időjárási viszontagságokból, vagy betöréses lopásból adódóan.

.

Természetesen mind hajó CASCO mind pedig hajó felelősségbiztosítás esetén van rá mód, hogy a szerződést csak egy bizonyos időszakra, versenyre vagy utazásra kössük meg. Érdemes azonban a teljes éves védelmet választani, mert a CASCO pl.: a parton tárolást és a ki és berakodást is bebiztosítja, így a szárazföldi időkre is teljes védelmet jelent nekünk!

.