"...Azért a víz az Úr!..."

A világon több millióan hallottunk a 2011-es Olasz Concordia luxushajó tragédiájáról, mely rádöbbentett mindenkit, hogy még egy ekkora méretű hajóval is történhet baleset, tragédia, a Titanic 100 évvel ezelőtti tragédiájáról nem is beszélve. Kis hazánkban is több 10 ezerre tehető a vízi járművek száma, melyet tavainkon és folyóinkon használnak, többnyire kedvtelési célból, szezonálisan. Ezek megannyi veszélynek vannak kitéve, legyen szó közlekedésből származó balesetről avagy környezeti károkból származó károkról.

 

Az elmúlt években tapasztalhattunk, illetve halhattunk ilyet is, olyat is. A 2011-es 43. Kékszalag mezőnyére például akkora vihar csapott le, hogy több, mint 200 hajó szorult segítségre a Balatonon, melynek során még a mentésben résztvevő hajók is megsérültek. Volt itt vitorlaszakadás, árboctórés, de sajnos még elsüllyedt hajó is! Szinte nem telik el úgy év, hogy ne halljunk viharkárokról, a kikötők partján tárolt és sólyakocsistól felborult hajókról, kidőlt vagy éppen leszakadt fákról, faágakról, elszakított kikötőkötelekről, melyek nélkül számtalanszor csapódhat partfalhoz, sziklához a hajónk.

 

De hallhattunk már közúti közlekedés során felborult motorcsónak trélerről és eltulajdonított motorosokról egyaránt. Ha az elmúlt évek megdöbbentő balesetei közül szeretnénk néhányat kiemelni, akkor mindenképpen meg kell említenünk az egyre gyakoribb (évente néhány eset) robbanásos balesetet, mely főként a motor indításakor vagy akár a már járó motornak a szikrája által bekövetkezett robbanásból ered, amely tüzet eredményez. Ha például a benzincsőnél csak egy picit is szivárog, vagy csepeg az üzemanyag, akkor már egy apró szikra is elegendő a tragédiához.

 

Ha a közlekedés során bekövetkezett balesetekről beszélünk, sok esetben figyelmetlenségből származik, amennyiben két hajó ütközik, legyen az motoros vagy vitorlás, kis vagy nagy hajó, és a vétlen hajó kárát is meg kell ám téríteni!

A megfelelő védelem mindenki számára elérhető!

Természetesen azonban ezekre a nem várt eseményekre és komoly kockázatokra is lehetőségünk van felkészülni egy komplex hajóbiztosítással, amely már havi néhány ezer forintos díj mellett teljes megnyugvást jelenthet nekünk.Ráadásul ez a biztosítás most oldalunkon mindenféle utánajárás nélkül néhány kattintás segítségével igényelhető bárki számára. Sőt, ahogyan azt már megszokhattuk a gépjármű biztosításoknál, a hajóbiztosítások esetében is lehetőségünk van a teljes piacot egy csapásra megismerni, így az 5 hazai Biztosító társaság közül, mi is valóban a legkedvezőbb díjú ajánlatot választhatjuk ki! Ajánlatkérés hajóbiztosításra!

Vitorlás versenyek és Kékszalag

Amennyiben Ön vitorlás versenyen szeretne indulni,vagy a Kékszalag kupára készül,  akkor a Magyar Vitorlás Szövetség 2012-es Általános Versenyszabályzata szerint rendelkeznie kell, egy legalább 5 millió forint összegű hajó felelősség biztosítással!

http://www.hunsail.hu/files/300909/MVSZ_Altalanos_Versenyutasitas_2012.pdf

 

„Minden versenyeken résztvevő vitorlásnak rendelkeznie kell érvényes felelősségbiztosítással, amely minimum 5 millió Ft összegig biztosít fedezetet.”

 

A vitorlázás versenyszabályaiban szintén hivatkozás található a biztosítás szükségességére és elvárt összegére!

http://www.hunsail.hu/files/300731/Vitorlas_versenyszabalyok_2009_2012_%28Q-fuggelekkel%29.pdf

 

„Mindegyik résztvevő hajónak rendelkeznie kell érvényes harmadik fél részére szóló felelősség-biztosítással”

 

A versenyzéshez szükséges kötelező hajó felelősségbiztosítást nálunk most mindenféle utánajárás nélkül, akár percek alatt igényelheti! Ide kattintva, a fenti rövid ajánlatkérő kitöltése után, mi ugyanis mind az 5 hazai Biztosító társaságnál kiszámítjuk a díjait így Ön garantáltan azt kötheti meg amelyik a legkedvezőbb!


.