Jó szelet kívánunk!


A Hajóbiztosítások.hu portált azért hoztuk létre, hogy bárki aki hazánkban és külföldön is hajóval, vitorlással vagy motorcsónakkal rendelkezik néhány kattintással percek alatt hozzájuthasson a piacon elérhető legkedvezőbb díjú hajóbiztosításhoz. Oldalunkon keresztül ennek megfelelően mind az 5 Hajó Biztosító társaság ajánlatát megismerheti, így Ön anélkül kötheti meg a legkedvezőbbet, hogy végig kellene járnia különböző pénzintézetek ügyfélszolgálatait. Az ajánlatkérés egy egyszerű és nagyjából 3 perc alatt kitölthető adtabekéréssel kezdődik, amelyet mi az elküldés után azonnal megkapunk, és már versenyeztetjük is az Ön igényét az 5 Biztosítónál! A legkedvezőbb ajánlatot pedig kipostázzuk Önnek, így a teljes ügyintézés szinte egyetlen aláírással megvalósítható! Ajánlatkérés a legolcsóbb hajóbiztosításra most!


Legyen szó hajó felelősség biztosításról vagy hajó CASCO-ról, segítségünkkel Ön mindenféle utánajárás és személyes közreműködés nélkül veheti igénybe a piacon elérhető legkedvezőbb biztosítást, hogy hajóját valóban biztonságban tudhassa.

Hajó felelősség biztosítás


2012-re egyre több kikötő írja elő kötelezően a hajó felelősség biztosítás meglétét, illetve a versenyeken induló vitorlásoknál is minden esetben szükséges ez a fajta védelem. A hajó felelősség biztosítás a gépkocsi kötelezőhöz hasonlóan, az általunk okozott dologi és személyi károkat téríti meg, de a KGFB-vel ellentétben jóval kedvezőbb árakon igényelhető! Amennyiben pedig külföldi hajózást is tervezünk például az Adrián, akkor feltétlenül intézzük el a felelősség biztosítást indulás előtt, hiszen a kinti kikötők nagy valószínűséggel ezt kérni fogják rajtunk! Bővebben a hajó felelősség biztosításról! >>

Hajó CASCO


Míg a hajó és vitorlás felelősség biztosítás az általunk okozott károk esetén nyújt teljes körű védelmet, addig a hajó CASCO az általunk elszenvedett károkat téríti meg. Egy erősebb vihar ugyanis, amelyre a szélsőséges időjárás miatt sajnos egyre gyakrabban számíthatunk, képes akár több százezer- vagy több millió forintos kárt is okozni hajónkban. Bővebben a hajó CASCO-ról! >> A viharkár ráadásul csak az egyik lehetséges kockázat ami a hajósokra leselkedik, és valószínűleg még Ön sem gondolt bele, hogy az alábbi 9 káreset bármelyike akár saját hajójával is könnyen megtörténhet: 

Biztosítási referenciánk:

Velünk egyszerűbb!

A gépjármű kötelezőt, a CASCO-t és ma már a legtöbb biztosítást online, az internet segítségével kötjük meg, ráadásul úgy, hogy az összes Biztosító ajánlata közül a legolcsóbbat választhatjuk ki.

De ki mondta, hogy a hajónkkal kapcsolatban ugyanezt nem tehetjük meg? 

A Hajóbiztosítások.hu az első és egyetlen olyan független hajóbiztosítási portál, ahol Ön néhány kattintással versenyeztetheti a Biztosítókat így valóban a legkedvezőbb díjakat kapja.

Egy rövid ajánlatkérés után ugyanis mi kiszámoljuk Önnek mind az 5 Biztosító tarifáit, és a legkedvezőbbet személyes ügyintézés nélkül, akár postán is eljuttatjuk Önhöz! Önnek pedig így mindenféle sorban állás és időigényes ügyintézés nélkül, pusztán egyetlen aláírásába kerül a legolcsóbb hajóbiztosítás! 

Nyugodtan dőljön tehát hátra, és bízza ránk Ön is hajója biztonságát!

 

Gyakori Hajókárok

Árboctörés / Vitorlaszakadás

 

A törött árbocrúd vagy elszakadt vitorla azonnal használhatatlanná teszi hajóját!

Tovább

Parton történő sérülések

 

Egy komolyabb vihar esetén még a parton tárolt hajó sincs teljes biztonságban!

Tovább

Megfeneklés / Zátonyra futás

 

Akár egy kisebb mulasztással is nagyon könnyen lehet a Titanic sorsára jutni!

Tovább

Sziklának, partfalnak ütközés

 

A tengeri hajózás során sajnos nem minden szikla könnyen észrevehető!

Tovább

Kötélszakadás

 

A kötelek elszakadása jobb esetben "csak" néhány tízezer forintos kárt okoz!

Tovább

Ütközés / Összeérés

 

Erős vihar esetén a kikötőben álló hajók többször egymásnak ütközhetnek!

Tovább

Daruzási / szállítási sérülés

 

A hajó kiemelése és vízre bocsátása talán a legkockázatosabb manőver!

Tovább

Veretek felszakadása / törése

 

Reméljük, hogy ilyen akkor történik, ha mi is a hajónk vagyunk. De ha nem?

Tovább

Lopás

 

Szerintünk egy hajóra mindig elég egy kapitány, és lehetőleg az legyen, akié a hajó!

Tovább
 

A HVG hírportálon is megjelent Generali és a MABISZ által közösen elvégzett felmérés szerint a Magyarországon lévő közel 5000 vitorlás 3000 motoros hajónak csak nagyon kis hányada rendelkezik hajóbiztosítással. A legtöbb hajótulajdonos a Balaton vizein használja a vízi járművet,de természetesen akadnak, akik a Velencei tó, a Duna, vagy a külföldi nyílt vizek hullámait szelik rendszeresen.

.

 

Újdonság még a Hajó CASCO

Amíg a gépjárművek esetében egyre több autótulajdonos rendelkezik casco-val addig a hajóbiztosítások terén még némi lemaradást tapasztalhatunk. Ez főleg azt a tényt tekintve érdekes, hogy egy-egy komolyabb vitorlás értéke jócskán meghaladhatja egy „hasonló kategóriájú” gépjármű értékét. A Hajóbiztosítások.hu 1 hónapos ajánlatkérési statisztikái szerint azt lehet mondani, hogy az átlagos hajóérték kis híján eléri a 10 millió forintot, amely összegből már egy felső kategóriás autó is megvásárolható.

Hajó felelősségbiztosítás havi 1250 forintból!

A felelősségbiztosítás ráadásul a hajók esetében sokkal olcsóbb mint a gépjárműveknél, így túlzás nélkül lehet azt mondani,hogy minden egyes hajósnak megéri ez a védelem. A piacon elérhető legkedvezőbb hajóbiztosítást alapul véve az átlag felelősségbiztosítási díj egy magyarországi vitorlásnál, amit versenyzésre és bérbeadásra is használnak, alig haladja meg a 15 ezer forintot, amely alig több mit 1250 Ft havonta! Ennyi pénzt azt hiszem, hogy senki nem sajnálhat egy több millió forint értékű hajótól. A hajó casco díjakat figyelembe véve pedig azt mondhatjuk, hogy hajó és casco típustól függően éves szinten 70 és 200 ezer forintos díj mellett hajónkat az összes létező kárra bebiztosíthatjuk hazánkban és külföldön is egyaránt. A hajó casco ugyanis teljes védelmet nyújt nekünk a különböző elemi károk(tűz,vihar,villámcsapás), az ütközések,a megfeneklés a lopás, sőt még a téli tárolás és a szállítás kockázataira is!

Egyre zordabb időjárás és növekvő balesetek

A hajóbiztosítás létjogosultságát a Balatonon egyre gyakrabban előforduló viharok és hajóbalesetek is megerősítik, amelyek több száz, de akár több millió forintos károkat is okozhatnak a hajótulajdonosoknak. Ezek térítése viszont teljes egészében áthárítható a Biztosítóra, amennyiben megfelelő hajóbiztosítással rendelkezünk. A Hajóbiztosítások.hu ebben minden segítséget megad a hajósoknak, ráadásul mindezt mindenféle személyes ügyintézés vagy utánajárás nélkül.

Mindenben segítünk Önnek!

Portálunk ugyanis az első és egyetlen olyan hajóbiztosítási bróker ahol Ön mind az 5 Hajóbiztosítótól egy csapásra kérhet díjkalkulációt! Ezzel nem csak a piacon elérhető legalacsonyabb díj garantált, de az utánajárást is megspóroljuk Önnek. A hajóbiztosítási szerződést a kiválasztott díjkalkuláció jóváhagyása után pedig segítségünkkel postai úton meg is kötheti, így az egész folyamat 1 hét alatt elintézhető! Tudja biztonságban Ön is a hajóját földön és vízen egyaránt, a többit pedig nyugodtan bízza ránk!