Jó szelet kívánunk!


A Hajóbiztosítások.hu portált azért hoztuk létre, hogy bárki aki hazánkban és külföldön is hajóval, vitorlással vagy motorcsónakkal rendelkezik néhány kattintással percek alatt hozzájuthasson a piacon elérhető legkedvezőbb díjú hajóbiztosításhoz. Oldalunkon keresztül ennek megfelelően mind az 5 Hajó Biztosító társaság ajánlatát megismerheti, így Ön anélkül kötheti meg a legkedvezőbbet, hogy végig kellene járnia különböző pénzintézetek ügyfélszolgálatait. Az ajánlatkérés egy egyszerű és nagyjából 3 perc alatt kitölthető adtabekéréssel kezdődik, amelyet mi az elküldés után azonnal megkapunk, és már versenyeztetjük is az Ön igényét az 5 Biztosítónál! A legkedvezőbb ajánlatot pedig kipostázzuk Önnek, így a teljes ügyintézés szinte egyetlen aláírással megvalósítható! Ajánlatkérés a legolcsóbb hajóbiztosításra most!


Legyen szó hajó felelősség biztosításról vagy hajó CASCO-ról, segítségünkkel Ön mindenféle utánajárás és személyes közreműködés nélkül veheti igénybe a piacon elérhető legkedvezőbb biztosítást, hogy hajóját valóban biztonságban tudhassa.

Hajó felelősség biztosítás


2012-re egyre több kikötő írja elő kötelezően a hajó felelősség biztosítás meglétét, illetve a versenyeken induló vitorlásoknál is minden esetben szükséges ez a fajta védelem. A hajó felelősség biztosítás a gépkocsi kötelezőhöz hasonlóan, az általunk okozott dologi és személyi károkat téríti meg, de a KGFB-vel ellentétben jóval kedvezőbb árakon igényelhető! Amennyiben pedig külföldi hajózást is tervezünk például az Adrián, akkor feltétlenül intézzük el a felelősség biztosítást indulás előtt, hiszen a kinti kikötők nagy valószínűséggel ezt kérni fogják rajtunk! Bővebben a hajó felelősség biztosításról! >>

Hajó CASCO


Míg a hajó és vitorlás felelősség biztosítás az általunk okozott károk esetén nyújt teljes körű védelmet, addig a hajó CASCO az általunk elszenvedett károkat téríti meg. Egy erősebb vihar ugyanis, amelyre a szélsőséges időjárás miatt sajnos egyre gyakrabban számíthatunk, képes akár több százezer- vagy több millió forintos kárt is okozni hajónkban. Bővebben a hajó CASCO-ról! >> A viharkár ráadásul csak az egyik lehetséges kockázat ami a hajósokra leselkedik, és valószínűleg még Ön sem gondolt bele, hogy az alábbi 9 káreset bármelyike akár saját hajójával is könnyen megtörténhet: 

Biztosítási referenciánk:

Velünk egyszerűbb!

A gépjármű kötelezőt, a CASCO-t és ma már a legtöbb biztosítást online, az internet segítségével kötjük meg, ráadásul úgy, hogy az összes Biztosító ajánlata közül a legolcsóbbat választhatjuk ki.

De ki mondta, hogy a hajónkkal kapcsolatban ugyanezt nem tehetjük meg? 

A Hajóbiztosítások.hu az első és egyetlen olyan független hajóbiztosítási portál, ahol Ön néhány kattintással versenyeztetheti a Biztosítókat így valóban a legkedvezőbb díjakat kapja.

Egy rövid ajánlatkérés után ugyanis mi kiszámoljuk Önnek mind az 5 Biztosító tarifáit, és a legkedvezőbbet személyes ügyintézés nélkül, akár postán is eljuttatjuk Önhöz! Önnek pedig így mindenféle sorban állás és időigényes ügyintézés nélkül, pusztán egyetlen aláírásába kerül a legolcsóbb hajóbiztosítás! 

Nyugodtan dőljön tehát hátra, és bízza ránk Ön is hajója biztonságát!

 

Gyakori Hajókárok

Árboctörés / Vitorlaszakadás

 

A törött árbocrúd vagy elszakadt vitorla azonnal használhatatlanná teszi hajóját!

Tovább

Parton történő sérülések

 

Egy komolyabb vihar esetén még a parton tárolt hajó sincs teljes biztonságban!

Tovább

Megfeneklés / Zátonyra futás

 

Akár egy kisebb mulasztással is nagyon könnyen lehet a Titanic sorsára jutni!

Tovább

Sziklának, partfalnak ütközés

 

A tengeri hajózás során sajnos nem minden szikla könnyen észrevehető!

Tovább

Kötélszakadás

 

A kötelek elszakadása jobb esetben "csak" néhány tízezer forintos kárt okoz!

Tovább

Ütközés / Összeérés

 

Erős vihar esetén a kikötőben álló hajók többször egymásnak ütközhetnek!

Tovább

Daruzási / szállítási sérülés

 

A hajó kiemelése és vízre bocsátása talán a legkockázatosabb manőver!

Tovább

Veretek felszakadása / törése

 

Reméljük, hogy ilyen akkor történik, ha mi is a hajónk vagyunk. De ha nem?

Tovább

Lopás

 

Szerintünk egy hajóra mindig elég egy kapitány, és lehetőleg az legyen, akié a hajó!

Tovább
 

A május 1.-én lévő hosszú hétvégén is volt dolguk a Velencei-tavon vízi szolgálatot teljesítő rendőröknek. Vasárnap folyamán másodfokú viharjelzést adtak ki a tó vizén hajózók számára. Két hajó, egy horgász csónak és egy kis vitorlás, azonban nem tudott időben visszaérni a biztonságos kikötőbe.

.

A vitorlás a kikötő felé vette az irányt, azonban motorja nem tudta felvenni a verseny a dél felől fújó erős széllel, így egy nádfalra sodródott. A későbbiek során pedig egy horgászcsónak sem tudott harcolni a széllel, így egy levágott nádasra sodródtak. Mindkét hajó segítséget kért a rendőrségtől, akik időben kimenekítették a hajósokat és utasaikat. Ilyen esetekben jó tudni, hogy ha hajónk megsérül, akkor a kishajó CASCO biztosítás nem csak hajónkra és legénységünkre, hanem akár a mentési költségek fedezetére is kiterjeszthető!


Forrás:  http://hvg.hu/itthon.baleset/20120429_velencei_to_vitorlas